Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 35€!

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ PH ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ

Ο ρόλος του pH στα προϊόντα για θεραπεία των μαλλιών, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το pH του κάθε προϊόντος όταν πρόκειται να κάνουμε μία θεραπεία. Για τα μαλλιά το pH είναι η μονάδα μέτρησης αλκαλικότητας η οξύτητας των υγρών. Εχει κλίμακα από το 0 μέχρι το 14 και 7 έχει θεωρηθεί το ουδέτερο το pH του νερού.

Ο ρόλος του pH στα προϊόντα για θεραπεία των μαλλιών.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το pH του κάθε προϊόντος όταν πρόκειται να κάνουμε μία θεραπεία.

Το pH είναι η μονάδα μέτρησης αλκαλικότητας η οξύτητας των υγρών.

Εχει κλίμακα από το 0 μέχρι το 14 και 7 έχει θεωρηθεί το ουδέτερο το pH του νερού.

Το δέρμα μας έχει pH 5.5

Οποιοδήποτε προϊόν είναι στο pH του δέρματος δεν προκαλεί ερεθισμούς. Αν είναι πολύ αλκαλικό ή πολύ όξινο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα & στα μαλλιά.

Οταν βάλουμε ένα προϊόν πάνω από pH 4.5 ανοίγουν τα λέπια του και όσο πιο αλκαλικό είναι τόσο περισσότερο θα ανοίξουν τα λέπια του.

Επίσης όταν βάλουμε ένα προϊόν με pH κάτω από pH 4.5 τότε κλείνουν τα λέπια του.

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία.

Όταν κάνουμε μια θεραπεία με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε τα λέπια κι εισχωρούν τα συστατικά που έχουμε εμείς θέλουμε στα μαλλιά, (για ενυδάτωση, θρέψη, αναδόμηση).

Στο τέλος κλειδώνουμε τις θεραπείες μας με ένα pH όξινο για να σφραγίσουμε τα λέπια και να έχουμε μαλλιά ευκολοχτένιστα.

Για παράδειγμα όταν θέλουμε να κάνουμε μία αναδόμηση μαλλιών χρησιμοποιούμε αρχικά ένα πρό έλαιο το οποίο έχει pH 6.8 το βάζουμε σε στεγνά μαλλιά το αφήνουμε 20 λεπτά.

Το 6.8 σημαίνει ότι ανοίγουν τα λέπια.

Και τα αμινοξέα και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το προϊόν εισχωρούν μέσα στην τρίχα, μέσα στο στέλεχος και αναδομούν τα μαλλιά στην πορεία.

Μετά τα 20 λεπτά ξεβγάζουμε, και βάζουμε το σαμπουάν για την αναδόμηση έχει pH 5.5, (θέλουμε να μην ερεθίσουν το δέρμα) και αρχίζουμε να κλείνουμε τα λέπια.

Στην πορεία βάζουμε δύο φορές σαμπουάν και μετά εφαρμόζουμε την μάσκα αναδόμησης, η οποία έχει pH 2.8 και σφραγίζει υπερβολικά τα λέπια.

Οταν τα λέπια είναι κλειστά δεν μπερδεύουν τα μαλλιά μεταξύ τους και επίσης η αντανάκλαση του φωτός γίνεται σωστά και τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά.

Αφού αφήσουμε τη μάσκα για 10 λεπτά ξεβγάζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ένα leave in spray ενδυνάμωσης να δώσουμε και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το οποίο έχει pH 3, το οποίο μένει στα μαλλιά και δεν ξεβγάζεται.

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το pH των προϊόντων και μέσα από τα προϊόντα να πάρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε μία θεραπεία μαλλιών.

Αφήστε μια απάντηση