ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2810344940, 6945069509

Ο ρόλος του pH στα προϊόντα θεραπειών των μαλλιών

Ο ρόλος του pH στα προϊόντα θεραπειών των μαλλιών

Ο ρόλος του pH στα προϊόντα θεραπειών των μαλλιών είναι πολύ σημαντικός και θα ήταν απαραίτητο να γνωρίζουμε το pH του κάθε προϊόντος όταν πρόκειται να κάνουμε μία θεραπεία για τα μαλλιά μας.

Το pH είναι η μονάδα μέτρησης της αλκαλικότητας ή της οξύτητας των υγρών και έχει κλίμακα από το 0 μέχρι το 14. Το 7 έχει θεωρηθεί ως το ουδέτερο και είναι το pH του νερού. Το δέρμα μας έχει pH 5,5 και οποιοδήποτε προϊόν βάζουμε είναι σωστό να εχει το pH του δέρματος, διότι δεν προκαλεί ερεθισμούς. Αν είναι πολύ αλκαλικό ή πολύ όξινο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα.

Στα μαλλιά όταν βάλουμε ένα προϊόν πάνω από 4,5 PH ανοίγουνε τα λέπια του. Όσο πιο αλκαλικό το προϊόν, είναι τόσο περισσότερο θα ανοίξουν τα λέπια. Εδώ καταλαβαίνουμε ποσο σημαντικό είναι το pH στα προϊόντα θεραπειών. Eπίσης όταν βάλουμε ένα προϊόν με pH κάτω από 4,5 τότε κλείνουν τα λέπια του. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε τα λέπια όταν κάνουμε θεραπεία και εισχωρούν τα συστατικά που έχει η θεραπεία στα μαλλιά. Πχ κάνουμε ενυδάτωση, θρέψη, αναδόμηση και στο τέλος κλειδώνουμε τις θεραπείες μας με ένα προϊόν με όξινο pH για να σφραγίσουμε τα λέπια και να έχουμε μαλλιά ευκολοχτένιστα.

Ολοκληρωμένη θεραπεία μαλλιών

Για παράδειγμα όταν θέλουμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία μαλλιών χρησιμοποιούμε αρχικά ένα πρό έλαιο το οποίο έχει pH 6.8. Το εφαρμόζουμε σε στεγνά μαλλιά το αφήνουμε 20 λεπτά . Το 6.8 σημαίνει ότι ανοίγουν τα λέπια και τα αμινοξέα. Και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το προϊόν εισχωρούν μέσα στην τρίχα και αναδομούν τα μαλλιά.

Στην πορεία μετά τα 20 λεπτά, ξεβγάζουμε και βάζουμε το σαμπουάν για την αναδόμηση που έχει pH 5.5. Διότι θέλουμε να μην ερεθιστεί το δέρμα. Έχουν αρχίσει να κλείνουμε τα λέπια δίχως να ερεθίζουμε το δέρμα. Μετά βάζουμε την μάσκα αναδόμησης η οποία έχει ph 2.8. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο όξινη από το 4.5 και σφραγίζει υπερβολικά τα λέπια. Όταν τα λέπια είναι κλειστά δεν μπερδεύονται τα μαλλιά μεταξύ τους. Και επίσης η αντανάκλαση του φωτός γίνεται σωστά και τα μαλλιά γίνονται πιο λαμπερά. Εδώ βα βρείτε όλα τα προϊόντα για τις θεραπείες αναδόμησης μαλλιών.

Αφήνουμε τη μάσκα 5 λεπτά . Μπορούμε ακόμα με ένα σπρέι ενδυνάμωσης να δώσουμε και άλλα θρεπτικά συστατικά το οποίο έχει ph3.5, το οποίο μένει στα μαλλιά και δεν ξεβγάζεται.

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το pH των θεραπειών και μέσα από το συνδυασμό των προϊόντων να πάρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε μία θεραπεία μαλλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *