MARKETPLACE ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ✆2810344940

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Τι είναι. Πώς εμφανίζεται.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Τι είναι. Πώς εμφανίζεται.

Η τριχόπτωση είναι μια αλλαγή του κύκλου ζωής της τρίχας. Κάθε τρίχα έχει ένα κύκλο ζωής που αποτελείται από διάφορες φάσεις: τη γέννηση / ανάπτυξη (anagen), τη στάση (catagen), και την πτώση (telogen).

Οι τρεις φάσεις που συνδέονται με το γνωστό “κανόνα 3 – 3 – 3”. Η αναγεννητική φάση διαρκεί 3 χρόνια, η φάση καταγένεσης 3 εβδομάδες, η τελογενή φάση 3 μήνες. Μετά την τελογενή φάση ο κύκλος ολοκληρώνεται και ένας νέος κύκλος αρχίζει, η αναγεννητική: το βλαστικό κύτταρο εντός του θύλακα της τρίχας ξεκινάει την παραγωγική δραστηριότητα του και πάλι: για κάθε τρίχα που πέφτει μία άλλη αναπτύσσεται στον ίδιο τόπο.

Οι ειδικοί λένε ότι πέφτουν περίπου 20 έως 60 τρίχες κατά μέσο όρο κάθε μέρα. Η τριχόπτωση μπορεί να θεωρηθεί ανώμαλη μόνο όταν είναι υπερβολική ή όταν δεν υπάρχει νέα τρίχα να αναπτύσσεται.

Ο Κύκλος Ζωής των Μαλλιών

Αναγέννηση (3 χρόνια) 90% του κύκλου ζωής των Μαλλιών

Καταγέννηση Σε 1 – 3 εβδομάδες

Φάση Τελογόνου (Φάση Ανάπαυσης) (3 μήνες) το 10%του κύκλου ζωής των Μαλλιών

Αρχή Αναγέννησης

Η κατάταξη της Αλωπεκίασης.

Η Αλωπεκία μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσωρινή αλωπεκία, εάν η απώλεια των μαλλιών είναι το αποτέλεσμα μιας προσωρινής αναστολής της δερματικής θηλής. Η Αλωπεκία ορίζεται ως μόνιμη αλωπεκία, εάν η απώλεια των μαλλιών προκαλείται από τη συνολική διάσπαση της δομής του σχηματισμού της τρίχας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια μορφή αλωπεκίας μπορεί να ξεκινήσει ως μια οξεία μορφή και να εξελιχθεί σε μια μόνιμη. Αυτό το είδος της αλωπεκίας ονομάζεται προοδευτική αλωπεκία.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Οι αιτίες.

ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ (διάχυτη αλωπεκία):

ΣΤΡΕΣ. Κάθε ψυχολογικό ή σωματικό στρες (π.χ. πυρετός) μπορεί να αλλάξει τη φυσιολογική ισορροπία, προκαλώντας ταχεία και εκτεταμένη απώλεια μαλλιών. Ειδικά στην περίπτωση της συναισθηματικής αλλοίωσης, τα επινεφρίδια φέρνουν αδρεναλίνη στο αίμα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την στένωση στα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ / ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Το κλίμα, το κρύο, ο ιδρώτας, η ρύπανση, η υπεριώδη ακτινοβολία και οι ελεύθερες ρίζες εντείνουν την προσωρινή απώλεια μαλλιών. Επιπλέον, εναλλαγή της εποχής συνδέεται άμεσα με την απώλεια μαλλιών. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται το φθινόπωρο και την άνοιξη.

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ / ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες βοηθούν στο να είναι τα μαλλιά πιο όμορφα. Η ανεπάρκεια σε ορισμένα ολιγομέταλλα (όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος) ή μια δίαιτα πολύ πλούσια σε βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει υπερβολική απώλεια μαλλιών.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ. Παρά το γεγονός ότι η τρίχα φαίνεται ισχυρότερη και αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά τον τοκετό, πολλές γυναίκες υποφέρουν από εκτεταμένη απώλεια μαλλιών.

ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. Πολλά φάρμακα, όπως αντιθρομβωτικά κυτταροστατικά, και αντιβιοτικά προκαλούν αλωπεκία κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ / ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ο χρωματισμός των μαλλιών και η περμανάντ σε εσφαλμένη εφαρμογή ή το να αφεθεί η επεξεργασία περισσότερο από τη συνιστώμενη μπορεί να προκαλέσει άγχος στα μαλλιά και να απειλήσει την υγεία του.

ΣΤΡΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ. Αν τα ρολά τυλίγματος μαλλιών είναι σφιγμένα κοντά στην ρίζα της τρίχας των μαλλιών. Το σίδερο μαλλιών, οι σφιχτές πλεξούδες, όταν φέρεται πάντοτε ουρά σινιόν ή ένα αξεσουάρ στον αυχένα (κασκόλ) και τα καπέλα μπορεί να εντείνουν την τριχόπτωση αν η βολβός είναι ήδη ασθενής.

Επιπλέον, η τριχοτιλλομανία (η συνήθεια της συστροφή και το τράβηγμα μίας ενιαίας τούφας των μαλλιών) είναι μια εμμονή που οδηγεί στην απώλεια των μαλλιών σε τοπικές περιοχές.

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ (ανδρογενετική αλωπεκία): Αιτίες:

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Ορισμένοι τύποι μόνιμης αλωπεκίας είναι η κληρονομική ή συνδέονται με ορμονικές ανισορροπίες (η πιο διαδεδομένη: ανδρογενετική αλωπεκία). Υπάρχει κληρονομική προδιάθεση ή / και ορμονική ανισορροπία.

Η τρίχα πέφτει σε περιορισμένες περιοχές που τείνουν να συγκλίνουν με την πάροδο του χρόνου. Η τριχόπτωση αρχίζει από το μέτωπο ή την κορυφή και εξαπλώνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα.

Η επιστημονική εξήγηση

Το 5-Alfa αναγωγάση, ένα ένζυμο που βρίσκεται στο τριχωτό της κεφαλής μετατρέπει την ορμόνη τεστοστερόνη σε ορμόνη Δυιδροτεστοστερόνη (DHT). Η υπέρβαση της DHT δημιουργεί φλεγμονές που κάνουν το βολβό της τρίχας να ατροφήσει , μέχρι να προκαλέσει την ανδρογενετική τριχόπτωση.

Ανδρογονική Αλωπεκία.

Testosterone (T) Τεστοστερόνη >>>>> Di-HydroTestosterone (DHT) Διυδροτεστοστερόνη

5-a-Reductase (5aR) 5-α-Αναγωγάσης

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Πώς να κάνετε μια σωστή διάγνωση. Η διάγνωση αρχίζει με μια ανάλυση σε στεγνά άπλυτα μαλλιά που έχουν χωρειστεί σε τμήματα και με μια μακρά συνομιλία με τον πελάτη.

Χαρακτηριστικά αναγνώρισης της ΠΑΡΟΔΙΚΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ Παροδική απώλεια μαλλιών

• Η τριχόπτωση εμφανίζεται ομοιόμορφα σε όλο το κεφάλι.

• Μια φυσική διαδικασία του κύκλου εργασιών των μαλλιών έχει αλλοιωθεί.

• Συχνα πάρα πολύ σμήγμα ή ξηροδερμία.

• Πιθανών η τριχόπτωση αυξάνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

• Η τριχόπτωση εντοπίζεται λόγω εξωτερικού τραύματος (χημικές επεξεργασίες ή τριχοτιλλομανία).

• Και η τριχόπτωση εμφανίζεται μετά από: υψηλό πυρετό, χειρουργική επέμβαση, εγκυμοσύνη, θηλασμό, λήψη φαρμάκων, άγχος, κατάθλιψη, δραστικές δίαιτες, κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κομμωτής μπορεί να χειρι ιστεί το πρόβλημα με άριστα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά αναγνώρισης της ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ (ΜΟΝΙΜΗΣ) ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ .

Ο βολβός της τρίχας γίνεται ασθενέστερος . Η διαδικασία της ατροφίας αρχίζει στην ρίζα της τρίχας . Η ανάπτυξη των μαλλιών επιβραδύνεται . Η τρίχα γίνεται λεπτότερη . Η τριχόπτωση αρχίζει.

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Εάν η τριχόπτωση εμφανίζεται σε κηλίδες, με κνησμό και ελαφρά απολέπιση, θα μπορούσε να οφείλεται σε αλωπεκία που προκαλείται από μολύνσεις μυκήτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο πρέπει να επισκεφθεί έναν ειδικό ιατρό.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ επιστημονικές λύσεις

Η Τριχόπτωση Είναι Ενα Σύνθετο Πρόβλημα, Που Συνδέεται Αμεσα Με Τη Συμπεριφορά Και Τον Τρόπο Ζωής Μας

Μια θεραπεία κατά της τριχόπτωσης δεν μπορεί να σταματήσει τη φυσιολογική τριχόπτωση και δεν μπορεί να αποκαταστήσει την τριχοφυΐα, εφόσον καμία τρίχα δεν υφίσταται πλέον (δηλαδή όταν η βλαστική δραστηριότητα των θηλών έχει σταματήσει).

Ο κύριος στόχος μιας σωστής (συγκεκριμένου καλλυντικού) θεραπείας κατά της τριχόπτωσης είναι να περιοριστεί η υπερβολική απώλεια, φέρνοντάς την πίσω στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με τη βελτίωση των τοπικών συνθηκών του κυκλοφορικού συστήματος με μια φυσική τόνωση και τονωτική δράση πάνω στο τριχωτό της κεφαλής.

Το www.beautyproducts.gr έχει συγκεκριμένα προϊόντα που:

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Όλα τα προϊόντα έχουν δερματολογικά ελεγχθεί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

WordPress Ειδοποίηση Cookie από το Real Cookie Banner